Generelt

En fars dags gave, der kan gå begge veje

(sponsoreret indhold)

Har der været uro i barnets liv i en periode fornylig, eller er der udsigt til et længere problematisk forløb i barnets liv, er det vigtigt at prioritere og planlægge glade stunder sammen.

At lave en hjemmelavet gave eller tegning i anledning af Fars Dag eller at købe en lille sjov gave til far er en stor glæde for mange børn. Det er festdag, der fejrer dig, der er far – men hvorfor ikke lade fejringen gå begge veje, sådan at du viser, hvor glad du er for dit barn? Uanset om du er biologisk far, bonusfar eller papfar, er du en vigtig faderfigur og spiller en central rolle for udviklingen af barnets identitet og selvværd.

Hvis barnet i længere tid har haft problemer med skolen eller mobning, med sygdom eller fordi der er udfordringer indenfor familiens rammer, kan det derfor være på helt rette plads at I planlægger at have en helt særlig dag sammen. Fordelen ved at gøre dette på Fars Dag ligger både i at den 5. juni også er Grundlovsdag og dermed en helligdag, hvor mange har fri fra arbejde og skole – og her er det varme sommervejr som regel også nået frem til vores breddegrader!

Derfor er det oplagt, at I kan planlægge udendørsaktiviteter såsom en sjov strandtur eller en frisk cykeltur til en sø i nærheden. Det kan også være en tur i en udendørs forlystelsespark eller en stor legepark og klatreskov. Det vigtige er, at I får godt med tid sammen, for det er altid, når man ikke skeler til uret, at man kan have de gode samtaler og komme ind på hinanden.

Skal det være lidt vildere, så undersøg muligheden for at I kan give hinanden en helt særlig oplevelsesgave på Fars Dag – en uforglemmelig aktivitet som en fantastisk tur i svævefly i jeres nærområde eller en ridetur på stranden med islandske heste. Hvis dit barn går rundt med store drømme om at prøve mere ekstraordinær ting som disse, så kan du lette en svær periode ved i lang tid i forvejen at planlægge denne aktivitet, da forventningens glæde og dét at se frem til at få en drøm opfyldt, betyder ufatteligt meget for et barn.

Vi husker jo nok alle de juleaftener (og hele decembermåneder!) hvor vi glædede os til at få lige netop dét Lego eller nyt udstyr til sportsinteressen – eller til en særlig rejse i sommerferien! Forventningens glæde og dét at få en drøm gjort virkelig er nok i bund og grund dét, som mange vigtige minder er gjort af.

Derfor er det ganske enkelt vigtigt at prioritere disse lyspunkter ind i løbet af året – både til din og barnets store fornøjelse.