Børn

Hjælp: Mit barn går op i Bitcoin

(sponsoreret indhold)

Føler du dig også håbløst hjælpeløs når din teenager prøver at forklare dig om kryptobørs, blockchain teknologi og Bitcoin? Træk vejret og slap af, der er råd at hente.

Din teenagers digitale liv på nettet ændrer sig hver eneste dag. I takt med at teknologien udvikler sig, udvikler dit barn en nysgerrighed og interesse for nye og populære tendenser, som han eller hun stifter bekendskab med i klassen, på nettet eller ved at overhøre en snak blandt to voksne.

Interesserer din teenager sig for gaming eller endda investering i aktier, kan du være stensikker på at han eller hun er stødt på den omtalte kryptovaluta Bitcoin. Hvad gør man så som forældre?

Vi giver dig tre gode råd til at håndtere din barns interesse for digital investering:

Tal med dit barn om værdier
For at kunne begå sig økonomisk i vores samfund, er det vigtigt at din teenager forstår hvad, der har værdi. Har dit barn tidligere fået lommepenge? Har han eller hun et fritidsjob? En snak om disse ting, kan være med til at hjælpe din teenager med at forstå hvad penge er og hvad, der er fornuftigt at bruge på hvad. Først når din teenager har en god grundforståelse for hvor meget forskellige ting koster og hvordan man tjener sine, kan han eller hun lære at begå sig økonomisk.

Hjælp dit barn med den rette viden
Viser din teenager pludselig interesse for det virtuelle handelssystem, så vis ham eller hende, at det er dejligt med nyopståede interesser og engager dig så meget som muligt i det. Et godt sted at starte er at lave en masse research på emnet. Sæt dig ind i hvad Bitcoin er, hvordan man bruger dem og hvad de, kan være gode for. Hjælp dernæst din teenager med at finde frem til den viden han eller hun har brug for, for at dyrke sin nye interesse.

Du kan finde mere information om Bitcoin her.

Invester i projektet sammen
Som udgangspunkt skal man være 18 år, for at købe kryptovaluta. Derfor kan du, såfremt du fornemmer en stigende interesse hos din teenager, vælge at engagere dig i interessen og hjælpe med købet som værge. Det kan være din teenager gerne vil investere en lille smule af sin opsparing, det kan du hjælpe med. I sådan en situation er det særligt vigtigt at du taler med ham eller hende om, hvad investeringen har af betydning og hvilke risiko, der følger med.