Mobning

Mobning er et rigtig svært område – for børn både og voksne – for de unge fordi de er udsat for mobningen, og for forældrene, fordi de ofte står tilbage på sidelinjen – og ofte uden at kunne hjælpe.

Selvom det er svært som forældre at gøre noget, hvis ens barn er udsat for mobning, så er der dog enkelte retningslinjer som hjælper i den rette retning.

#1: Det gælder om at lytte

Det gælder om at lytte til barnet, og fremvise at man har lyst til at høre de ofte forfærdelige historier. Selvom ordene rammer både dig og barnet dybt, skal du lytte og være tilstedeværende.

mobning

#2 Ikke barnets skyld

Når du har lyttet til hvad dit barn siger, så er det vigtigt ikke at give barnet skylden. Selvom f.eks. en fejl ved barnet skulle have startet mobningen, må der ikke gives skyld for dette. Fokuser i stedet på at barnet skal have det bedre nu, og løsninger til fremtiden.

#3 Fortæl om handlingen

Dit barn skal se, at du er klar til at gøre noget. Fortæl hvad du har i sinde at gøre, men spørg ikke om lov. Simple tiltag er ok, så længe du viser at du agter at gøre noget.

#4 Den endelige handling

Som forældre har du muligheden for at tage kontakt til både skole, og forældre til mobberen. Det er dog vigtigt, at lærer etc. altid inddrages inden der gøres andet. Det er altid bedre at forsøge at løse mobbeproblemet for hele klassen, fremfor for det enkelte barn, og her kommer skolen etc. ind i billedet.

barn2

Hvad ellers?

Som en af de sidste løsninger, kan et skoleskift også være en løsning. Her er det dog vigtigt at tænker over, at det selvfølgelig kan være hårdt for barnet på andre områder. Det er vigtigt at gennemgå både fordele og ulemper med dine børn, således de ved hvad de går ind til, og samtidig er med til at vælge.

Vigtige telefonnumre

ForældreTelefonen

På 35 55 55 57 fanger du ForældreTelefonen, hvor man som mor eller far, kan få hjælp til emner som mobning, alkohol etc. Åben i tidsrummet 15 til 21 (Tirsdag, onsdag og søndag).